ТОП,Македонија

Македонија на нозе – над 30.000 ќе ја бранат земјата од СДСМ и соросовите платеници

Македонија на нозе – над 30.000 ќе ја бранат земјата од СДСМ и соросовите платеници

Македонија на нозе – над 30.000 граѓани ќе се соберат вечерва да ја бранат земјата од СДСМ и соросовите платеници.

По синоќешните насилни протести на насилниците на СДСМ кои вчера дивееја низ Скопје и коишто вечерва уште поорганизирано се спремаат да настапат, да кршат, предизвикуваат штети, и физички да се пресметуваат со невини граѓани и полицајци, Македонија се крева на нозе за да ја одбрани државата и мирот на граѓаните загрозен од СДСМ и соросовите платеници.

Околу 30 илјади граѓани од сите градови и населени места се организираат вечер да дојдат во Скопје и да испратат порака за одбрана на државата и мирот од хулиганите и насилните протести организирани и инструирани од СДСМ и Сорос.

Тие се противат и на криминалот поради кој Заев, Верушевски и раководството на СДСМ се амнестирани.

Хулиганите на СДСМ вечерва планираат да настапат поорганизирано

Според досегашните информации за вечерашните протести на СДСМ се мобилизирани луѓе со дебело криминално досие блиски до најголемата опозициска партија во земјава. Во игра биле и навивачките хулигани блиски до СДСМ, а и платеници кои за своето дивеење веќе добиле пари.

1protesti

Со принуда и закана за бркање од работа на сила биле повикувани да доаѓаат во Скопје вработените во општините каде СДСМ се на власт Куманово, Струмица, вклучително и центар. Целите им е со молотови коктели да напаѓаат институции и недолжни граѓани.

Од сите општини спремаат познати криминалци со дебели досиеја. Групи од 200 до 300 души хулигани од СДСМ ќе се движат по улици и ќе кршат институции, ќе напаѓаат недолжни граѓани. Сакаат да ги блокираат влезовите во Скопје за да предизвикуваат намерни инциденти.