Македонија

ВИДЕО: Македонија не е поштедена од екстремниот тероризам

ВИДЕО: Македонија не е поштедена од екстремниот тероризам
Движењето „Македонски манифест“ испрати отворено писмо до американскиот амбасадот Пол Волерс

Екстремниот радикализам и тероризам се глобални проблеми од кои ниту Mакедонија не е поштедена, сметаат американскиот амбасадор во земјава Пол Волерс и шефот на мисијата на ОБСЕ Ралф Брет, објави 24 Вести.

Иако во Македонија полицијата досега не поднела кривична пријава за Џихад, министерката Јанкуловска вели дека правната рамка за справување на ваков вид тероризам речиси е комплетирана.


Останати вести од Македонија

Топ вести