Македонија

Македонија одбележа 20 години дипломатски односи со 19 држави

Македонија одбележа 20 години дипломатски односи со 19 држави

Македонија одбележа 20 години дипломатски односи со 19 држави. Шефот на македонската дипломатија Никола Попоски во своето обраѓање на церемонијата, што по тој повод денес се одржа во Куршумли Ан рече дека чест е да се слават 20 години дипломатски односи со 19 земји кои подразбираат милијарда и пол луѓе каде што се разбира најмоногу придонесуваат САД и Индија.

Задоволство на сите граѓани на РМ е што ве имаме вас како партнери во градење на подобра и попросперитетна држава, која цели да биде членка на ЕУ и НАТО. Веруваме дека организациите во кои членуваме и кон кои се стремиме ги шират токму овие вредности кои не спојуваат – мир, демократија и безбедност и затоа сакаме да дадеме свој придонес кон оваа заедница на вредности, рече министерот Поповски, пренесе МИА.

На свеченоста…