Македонија

Mакедонија повторно под магла, аеродромот останува затворен, намалена видливоста на повеќе патни правци

Mакедонија повторно под магла, аеродромот останува затворен, намалена видливоста на повеќе патни правци

Скопскиот аеродром „Александар Велики“ поради магла денеска е затворен за сообраќај и во текот на денот немаше реализиран лет.

Според распоредот на веб-страницата на аеродромот, сите планирани слетувања и полетувања се или откажани или се пренасочени на аеродромите во Приштина, Софија и во Белград.

Патниот сообраќај, пак, на сите магистрални и регионални патни правци во Македонија попладнево се одвива тековно, некаде по влажни коловози, соопшти ЈП „Македонијапат“.

На повеќе места има магла и видливоста е намалена. Од 50 до 100 метри видливост, според извештајот на „Македонијапат“, има на патните правци Куманово – Крива Паланка, Скопје – Велес, Куманово – Скопје, видливост од 100 метри има на патот Кочани – Виница, од 50 метри на правците Тетово – Попова Шапка, Прилеп – Градско и кај Ресен, 30-50 метри на патот Штип – Неготино и Велес – Неготино, видливост меѓу 20 и 30 метри има на патните правци Куманово – Свети Николе, Тетово – Гостивар и кај Битола, 30 метри на Штип – Велес и Штип – Радовиш и од 10 до 15 метри на патните правци Тетово – Скопје и Тетово – Јажинце.