петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 13

Доделени наградите за „Македонија се сака на точак“

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) и Републичкиот совет за безбедност  на сообраќајот на патиштата (РСБСП) денеска доделија 14  награди за најкреативни фотографии кои вклучуваат природа и активности со велосипед на територијата на Македонија за  наградната игра  „Македонија се сака на точак”.

точак“

Поврзани вести

Целта на натпреварот, кој траеше три месеци преку Фејсбук апликација, беше да се зголеми свесноста за користење алтернативен превоз и промоција на убавините на Македонија.

– Сценографијата на фотографијата која беше замислено да содржи  велосипед и природна убавина од територијата на Македонија, ја реализираа околу 300 натпреварувачи, а 14 од нив добија награди за својот труд, креативност и залагање за активно користење на  велосипедот како сообраќајно превозно средство, соопшти АППТ.

Најчитани вести