ТОП,Македонија

„Македонија вработува“ финишира во петок, отворени 17.500 нови работни места

„Македонија вработува“ финишира во петок, отворени 17.500 нови работни места

„Македонија вработува“ финишира. До петок компаниите имаат можност да аплицираат за проектот  и да добијат поддршка од државата за отворање на нови работни места. Проектот ги надмина очекувањата. Во изминатава година отворени се нови 17.500 работни места, во 9.500 компании од кои повеќето се мали, а вработени се лица од сите старосни групи, пишува Лидер.

Проектот Македонија вработува вроди со над 17.475 работни места за нецела една година, во над 9.500 правни лица и даде исклучително добри резултати. Проектот завршува во петок.  Компаниите имаат можност да ја искористат оваа неповторлива шанса да ги искористат сите поволности кои што ги дава државата за повеќегодишно ослободување од плаќање на персонален данок и социјални придонеси, изјави вчера заменик- министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов.

Ослободувањето од…