понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

„Македонија вработува“ ќе донесе нови 20.000 работни места

71dd46bb-346b-447e-a0d8-132fde10b221-vmro-vo-ohrid-12

Последни вести

На денешниот Конгрес на владејачката партија, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски потенцираше дека со новиот проект „Македонија вработува“ ќе се отворат нови 20.000 работни места.

-Новиот проект Македонија вработува, кој е наменет за вработување на лица од различна возраст преку ослободување од плаќање персонален данок и социјални придонеси во перидот од ти до пет години, што ќе ги мотивира компаниите да вработат нови лица и да го зголемат производството се проценува дека за една година ќе се отворат нови 20.000 работни места само од оваа мерка, истакна Груевски.

Тој додаде дека во изминатите 4 години од огромна помош за домашните компании беа обезбедените поволни кредити од надворешени извори со субвенционирана камата, кои во најтешкиот кризен период, преставуваа главен извор на кредитирање на сите компании.

 

Најчитани вести