четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 46

Македонија за прв пат дел од „The Distinguished Gentleman’s Ride“

Оваа година градот Скопје ќе ја има честа да биде дел за прв пат дел од глобалното движење „The Distinguished Gentleman's Ride“. Настан кој што се одржува на иста дата симултано низ 500 градови во светот. 

dgr4

Поврзани вести

Настанот ќе се случува на 25. септември во 13 часот во Тренд Гастро бар во населбата Аеродром.

dgr3

За поддршка и кревање на свеста кај мажите за превенција од рак на простата повеќе од 60 моторциклисти ќе продефилираат низ централните скопски улици со уникатни мотори и џентлменска гардероба со што ќе го истакнат префинетиот вкус  во модата. Со тоа се надеваат дека ќе не вратат назад низ во времето кога естетиката и деталите биле повеќе дел од нашиот живот и се ценеле.unspecified3

Партнер на настанот е глобалната Мовембер Фондација, која е најголема глобална фондација што се грижи за здравјето на мажите. Фондацијата од 2003 година до денес брои милиони членови и собрани повеќе од 715 милиони долари кои се наменети за повеќе од 1000 проекти за рак на простатата, рак на тестисите, како и превенција од самоубиства кај мажите.

dgr2

Визијата на оваа фондација е да создаде свет каде што мажите ќе се социјално поврзани и ќе се чуствуваат слободно да зборуваат за овие болести,со што глобално би се зголемила свеста,како и превенцијата на истите.

Најчитани вести