Македонија

Увид во градежните работи за санација на регионалниот пат во Петровец

Увид во градежните работи за санација на регионалниот пат во Петровец

Директорот на ЈП за државни патишта Александар Стојанов и градоначалникот на општина Петровец  Борче Митевски денес  извршија увид во градежните активности за санација на најоштетените делови на регионалниот пат Р 1102 во општина Петровец.

pat-petrovec-2

Како што информираат од ЈП за државни патишта, на оваа делница која што поминува низ населеното место Петровец, во тек е санација на најоштетениот дел од коловозот во должина од 1.500 метри.

Со санацијата на овој дел од  регионалниот пат,  кој  е значително оптоварен со голем број возила ќе се  подобри безбедноста во сообраќајот.