Македонија

Македонка за малку ќе се породела на граница

Македонка за малку ќе се породела на граница

Една македонска државјанка за малку ќе се породела во автобус во текот на граничната контрола на границата меѓу Србија и Хрватска.

Хрватската полиција соопштила дека возачот на автобусот на една македонска превозна фирма, во четврток од граничната контрола на излез од Хрватска побарал лекарска помош за една 28-годишна жена, во поодмината бременост.

На патот кон болница, Македонката околу девет часот во возило на Брзата помош родила девојче.