Магазин

Македонките живеат најкратко

Македонките живеат најкратко

Македонските жени живеат пократко во однос со другите припадничките на женскииот пол во останатите земји во Европа.

Според државниот завод за статистика, просечниот живот на Македонка е 76 години.

Во земјите на Балканот жените живеат до 80, а во Европа повеќе од осум децении.