Македонија

Македонската филхармонија одбележува 70 години постоење

Македонската филхармонија одбележува 70 години постоење

По повод 70-годишниот јубилеј на Македонската филхармонија, вечер во Музејот на македонската борба за државност и самостојност ќе биде промовирано и последното аудио издание на оваа музичка институција.

Предвидено е директорката на Македонската филхармонија Маја Чанаќевиќ да ја најави новата сезона на оркестарот, која е во знак на одбележување на 70-годишниот јубилеј.