Спорт

Македонската карате репрезентација со огромен успех на СП во Каиро

Македонската карате репрезентација со огромен успех на СП во Каиро

Македонските карате репрезентативци секогаш знаеле позитивно да не изненадат, постигнувајќи успеси и на најголемите натпреварувања во европски и светски рамки.

Каратето во Македонија има долга и богата традиција, а неа ја продолжија и репрезентативците кои ја претставија нашата земја на СП во Каиро, Египет.

Македонската репрезентација во традиционално карате освои вкупно 9 медали, или 3 златни, 4 сребрени и 2 бронзени.

karate2

Во сениорска конкуренција:

1 место златен медал во кого-кумите Аљоша Недев

1 место златен медал во кого-кумите Јадранка Недева Јарчевска

1 место златен медал во енбу м/м Аљоша Недев и Матеј Ангеловски

2 место во кого-кумите Дејан Недев

2 место кати поединечно Дејан Недев

2 место кати екипно Д. Недев, А. Недев и М. Ангеловски

2 место во фукуго Ј. Недева-Јарчевска

3 место во кумите тим Д. Недев, А. Недев и М. Ангеловски

Во кадетска конкуренција:

3 место бронзен медал во фукуго за Огнен Тасевски.

На СП учество земаа 48 земји од целиот свет со на 560 напреварувачи.