Спорт

Македонската спортска гордост Кире Лазаров ќе биде запишан во аналите на европскиот и светскиот ракомет

Македонската спортска гордост Кире Лазаров ќе биде запишан во аналите на европскиот и светскиот ракомет
Кире Лазаров ќе остане запишан во аналите на европскиот и светскиот ракомет (Фото: Македонски спорт)

Најдобриот македонски ракометар на сите времиња, Кире Лазаров влезе во историјата на ракометот, како прв играч кој ја минал границата од 1.000 голови во Лигата на шампионите, пишува „Македонски спорт“.

Со овој подвиг македонскиот бомбардер ќе биде мотив за сите идни ракометари да се обидат да ги достигнат височините на кои се искачи тој самиот.