Крими хроника

Македонски камионџија тешко повреден во сообраќајка во Србија

Македонски камионџија тешко повреден во сообраќајка во Србија

Македонски возач на камион е тешко повреден утрово во сообраќајка која се случила на автопатот Врање-Владичин Хан во близина на селото Мазариж, во соседна Србија.

Грчки камионџии кои за фирмата „Терна“ превезувале градежен материјал и биде сведоци на нереќата му пружиле прва помош на повредениот камионџија.

Според првичните информации, местото на кое се случила несреќата било остра кривина под подвозник, која е привремено решение додека трае изградбата и проширувањето на овој дел од Коридорот 10.