Спорт

Македонските кик боксери со шест медали се вратија од Ниш

Македонските кик боксери со шест медали се вратија од Ниш

На Балканското првенство во кик бокс викендот во Ниш, Србија учество земаа 220 кик боксери од осум земји меѓу кои и Македонија која освои шест медали.

Ненад Манојловски -69кг кик лајт и Димитар Ѓорѓиев -79кг кик лајт станаа балкански шампиони.

Марија Божиновска +70кг кик лајт, Милан Кубин -89кг кик лајт и Бобан Илиовски -71кг ги освоија вторите места и сребрениот медал во своите категории.

Најмладиот македонски репрезентативец Хадис Рамадани -67кг лоу кик го освои третото место и бронзениот медал.

Покрај Македонија на Балканијадата учествуваа и: Црна Гора, Бугарија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Турција, Словенија и домаќинот Србија.

За време на првенството се одржа состанок на Балканската кик бокс федерација на кој за нов претседател по оставката на досегашниот, Бојан Колев од Бугарија едногласно е избрана Александра Неделковска, претседателот на Кикбокс федерацијата на Македонија.