среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 49

Сириско девојче кое го трогна светот (ВИДЕО)

Малата Аја е извлечена од под урнатините на семејната куќа по воздушен напад во сириски Талбисех.

aja

Поврзани вести

Уште една трогателна фотографија од рането дете во Сирија ги преплави социјалните мрежи. Сликата од преплашено, крваво девојче говори многу повеќе од коментарите и анализите на експертите.

На видеото е прикажано 8 годишно девојче кое се наоѓа во болница, крваво и престрашено довикувајќи го својот татко. Сепак, успеала да одговори како се вика.

Аја, рекла кусо со плачлив глас.

На прашањето каде се наоѓала кога се случил нападот малото девојче одговорило: „Бев дома кога ни се сруши покривот над глава. Татоо врати се“, низ солзи рекло девојчето.

Малата Аја е извлечена од под урнатините на семејната куќа по воздушен напад во сириски Талбисех. Нејзиното семејство преживеало и е пренесено во засолниште.

Најчитани вести