Балкан

Малиот Филип онеме откако случајно ја застрела сестричката

Малиот Филип онеме откако случајно ја застрела сестричката

Четиригодишнoто дете Филип Крсмановиќ онеме по вчерашната трагедија, кога случајно со ловечка пушка ја усмрти осумгодишната сестричка Хелена во нивниот дом во белградската населба Ресеник.

35-годишниот Дарко Крсмановиќ, таткото на детето ја оставил пушката на место каде е достапна за децата, приведен е вчера, но поради лошата психичка состојба, обвинителството го сослушал и по сослушувањето е пуштен да се брани од слобода.

– Осомничениот постојано повторувал: „ Немам живот без Хелена, ќе се убијам! Постојано се удираше по телото, па морал да прими лекови за смирување. Момчето по трагедијата занеме. Не можеше а одговори на ниту едно прашање. Постојано плачеше и бил страшно вознемирен. За да се земе изјава од Филип надлежните малку ќе почекаат за да дадат родителите согласност и да бидат присутни кога детето ќе разговара со полицијата со присуство на социјален работник.