Македонија

Малолетници спасени во Охридско, невремето ги однело кон Албанија

Малолетници спасени во Охридско, невремето ги однело кон Албанија

Три малолетни лица безбедно се извлечени од водите на Охридското езеро и вратени на копно во акцијата на полициската станица за граничен надзор „Охридско езеро“.

Акцијата е извршена вчера околу 16 часот во езерските води во близина на хотелот „Бисер“ на струшкото крајбрежје.

Малолетниците се наоѓале во изнајмена педалинка која невремето и силниот ветер неконтролирано ја носеле кон албанските територијални води.

-Езерската патрола изврши итно пребарување на езерскиот квадрант, и на околу 1,5 километри од езерскиот брег наспроти хотелот „Бисер“ ја забележа педалинката и трите малолетници, соопштуваат од СВР Охрид.

Поради големите бранови, тие биле видно вознемирени и не можеле да ја управуваат и контролираат педалинката што претходно ја изнајмиле пред хотелот „Дрим“ во Струга.