Македонија,Крими хроника

Малолетник доби кривична, крадел од манастир

Малолетник доби кривична, крадел од манастир

Седумнаесетгодишниот Г.П. од селото Ангелци доби кривична пријава поради тешка кражба.

Тој во текот на месецов со кршење на прозорското стакло влегол во манастирот „Св. Ѓорѓија“ во с.Радичево, при што одзел 1.750 денари.