Македонија,Крими хроника

Малолетник незаконски ловел риба во Охридско езеро

Малолетник незаконски ловел риба во Охридско езеро

Малолетник вчера бил фатен како незаконски лови риба во водите на Охрдиското езеро на околу дваесетина метри од брегот.

Малолетникот е повикан во полициска станица каде во присуство на адвокат за малолетници извршен е разговор и одземени му се подводната пушка, елек и одело како и други предмети за нуркање.

Во изминатиот период во две акции полициски службеници пронајдоа и одзедоа над 20 рибарски мрежи и околу 50 килограми разновидна риба.

Согласно законот за рибарство и аквакултура, против неколку лица поднесени се прекршочни пријави.