Крими хроника

Малолетник запалил палма во велешкиот парк

Малолетник запалил палма во велешкиот парк

Малолетник од Велес (15) во „Младински парк“ во Велес на 12 јуни во 23.50 часот, со запалка ја запалил кората на една од засадените палма и направил штета од 500 евра.

Според велешката полиција, малолетникот во моментот бил во друштво со уште неколку другарчиња и од љубопитност ја запалил палмата, која подоцна е изгасната со интервенција на Територијалната противпожарна единица Велес.

Родителот на малолетникот заедно со малолетникот веднаш се повикани во просториите на Полициска станица Велес, каде што е извршен разговор.