Македонија,Крими хроника

Малолетник украл компјутери од училиште, а потоа ограбил куќа

Малолетник украл компјутери од училиште, а потоа ограбил куќа

З.З. (15) И Б.А. (20) од селото Чифлик во Тетово добија кривична за тешка кражба.

Имено малолетникот украл два лап топ компјутери од основното училиште Пашко Васа“ , во селото Групчин, а потоа двајцата пријавени заедно ограбиле куќа  на лице кое привремено било на работа во Данска. Од куќата тие одзеле два телевизори и златен накит.