сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 37

МАН: Да не се врши насилство врз новинари

МАН бара „Телма“ да ја преиспита одлуката за отпуштањето новинари

МАН бара „Телма“ да ја преиспита одлуката за отпуштањето новинари

Последни вести

Македонска асоцијација на новинари (МАН) апелира да не се врши насилство врз новинари, фоторепортери и сниматели кои проследуваат настан и професионално ги извршуваат своите работни задачи.

– Симптоматично е што со години наназад на митинзи и собири страдаат новинари и сниматели, кои ги одржуваат активисти на Сорос, што укажува на организиран систем на заплашување, се вели во соопштението на МАН.

Најчитани вести