понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 1

МАН го осуди каменувањето на просториите на Радио Слободна Македонија

МАН апелира инцидентот да го осудат и претставниците на меѓународната заедница

МАН бара „Телма“ да ја преиспита одлуката за отпуштањето новинари

МАН бара „Телма“ да ја преиспита одлуката за отпуштањето новинари

Последни вести

Македонската асоцијација на новинари (МАН) денеска го осуди каменувањето на просториите на Радио Слободна Македонија за време на вчерашниот протест пред Владата на Република Македонија.

Во соопштението се наведува дека ваквите инциденти се напад врз слободата на изразување и слободата на медиумите.

– МАН апелира Министерството за внатрешни работи да ги најде виновниците за насилството во редакцијата на Радио Слободна Македонија, како и одговорните за сите досегашни инциденти врз новинари и воопшто медиуми, се вели во соопштението.

МАН апелира инцидентот да го осудат и претставниците на меѓународната заедница

Најчитани вести