Македонија

Потпретседателот на СДСМ, Манчевски призна дека избирачкиот список е прочистен

Потпретседателот на СДСМ, Манчевски призна дека избирачкиот список е прочистен

СДСМ пред секој изборен циклус во земјава бараат причина изборите да не се одржат или однапред најавуваат дека нема да учествуваат, па се појавуваат на избори. Така е и сега, пред договорениот датум 24-ти април. Лидерот на СДСМ, Зоран Заев панично се обидува да избега од изборите, а како една од причините наведува дека избирачкиот список не е прочистен, пишува порталот „Курир“.

Порталот наведува дека во прочистување на избирачкиот список, учествува сопартиецот на Заев и потпретседател на СДСМ, Дамјан Манчевски.

Овој соработник на Заев и Шекеринска пред јавноста потврди дека избирачкиот список е прочистен и во него нема нерегуларности. СДСМ преку Манчевски го признава прочистувањето на избирачкиот список согласно нивните барања, при што им биле прифатени сите забелешки. Нивните претставници во ДИК тогаш посочија дека немаат дополнителни забелешки.

Ние настојуваме на нашите заложби за фер и демократски избори кои ќе се одвиваат според правилата и препораките на ОБСЕ и ОДИХР. Можеме да заклучиме дека Избирачкиот список е прочистен, рече тогаш Дамјан Манчевски, претставник на СДСМ.