Свет

Мандела зад себе остави четири милиони долари

Мандела зад себе остави четири милиони долари

Поранешниот претседател на Јужна Африка, Нелсон Мандела, зад себе оставил имот вреден нешто повеќе од четири милиони долари, стои во тестаментот кој што е отворен денеска.

Како што соопштил извршителот на тестаментот, Дикганг Мосенек, тестаментот е напишан на 40 страници.

Мандела дел од имотот го препишал за школување на деца од неговото родно место. Исто така, дел од имотот ќе добијат и членовите на неговото семејство како и личниот персонал.

Тестаментот бил прочитан во Јоханесбург во Фондацијата на Нелсон Мандела.

Тој почина во декември минатата година.