недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Манифестација Хуманитарно велигденско јајце

052

Последни вести

Хуманитарното здружение „Кралицата Есма и Стево Теодосиевски“ на Велики Четврток традиционално ја реализира манифестацијата  „Хуманитарното велигденско јајце“.

На оваа манифестација сите посетители задолжително треба да донесат барем едно велигденско бојадисано јајце. Јајцата се натпреваруваат во три категории, а за најдобрите се предвидени награди.

По доделувањето на наградите, јајцата се донираат и се лицитираат, а средствата од лицитацијата се наменети за матура на децата матуранти од СОС Детското село и Домот за деца без родители и родителска грижа „11 Октомври“.

Во забавниот дел на манифестацијата што се одржува во хотелот „Континтнтал со почеток во 19:30 часот, ќе настапат Есма Реџепова и Ивона Јовановиќ од Куманово.

Најчитани вести