сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 23

Mанифестација за 25 години Заедница на Македонците во Хрватска

Покровители на манифестацијата се претседателката на Република Хрватска Колинда Грабар Китаровиќ, Советот на националните малцинства на Хрватска и градоначалникот на Загреб Милан Бандиќ.

ii

Последни вести

Заедницата на Македонците во Република Хрватска, по повод 25 годишнината од основањето, денеска во Загреб организира културна манифестација.

Покровители на манифестацијата се претседателката на Република Хрватска Колинда Грабар Китаровиќ, Советот на националните малцинства на Хрватска и градоначалникот на Загреб Милан Бандиќ.

Најчитани вести