среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 38

Скопски маратон 2016 (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Учесниците трчаат маратон, полумаратон и штафетниот маратон и добиваат бесплатно учество на трките во 2016-та година.

Скопски маратон 2016 (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Скопски маратон 2016 (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Поврзани вести

Една од најпопуларните спортски манифестации во земјава „Скопскиот маратон“ денеска се одржува низ улиците на Скопје. Пријавени се 4.500 учесници на маратонот кој се одржувa по повод 9-ти мај, Денот на Европа, уште од неговото прво одржување во 2007 година.

Учесниците трчаат маратон, полумаратон и штафетниот маратон и добиваат бесплатно учество на трките во 2016-та година. Стандардните трки се: маратон (42.195км), полумаратон (21.097км) и трката на 5 километри.

skopski maraton 2016 (4) (Large)

skopski maraton 2016 (15) (Large)

skopski maraton 2016 (3) (Large)

skopski maraton 2016 (9) (Large)

skopski maraton 2016 (7) (Large)

skopski maraton 2016 (5) (Large)

skopski maraton 2016 (17) (Large)

skopski maraton 2016 (18) (Large)

skopski maraton 2016 (19) (Large)

skopski maraton 2016 (22) (Large)

 

 

ФОТО: РЕПУБЛИКА

 

 

 

 

 

 

 

Најчитани вести