Магазин

Марина Абрамовиќ добитничка на гран при од Остен Биенале на цртеж

Марина Абрамовиќ добитничка на гран при од Остен Биенале на цртеж

Добитниците на главните награди на Остен Биенале на цртеж 2014 се Марина Абрамовиќ (Црна Гора/САД) – Гран при за животно остварување и Џoан Миро (Шпанија) – Награда Светско културно наследство.

Отворањето на изложбата и доделувањето на наградите на ОСТЕН БИЕНАЛЕ НА ЦРТЕЖ, Скопје 2014 ќе биде на 18 септември 2014, во галеријата Остен.

Остен Биеналето на цртеж е манифестација која привлекува познати имиња од домашната и од светската уметничка сцена.

За главните награди на Биеналето – Гран при за животно дело и Наградата Светско културно наследство одлучува Бордот на Остен во соработка со амбасадорите на Остен.