петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 66

„Маркарт“ во Велес почнува со работа

„Маркарт“ е првата поголема странска инвестиција во Велес, која тежи 35 милиони евра.

„Маркарт“ во Велес почнува со работа

„Маркарт“ во Велес почнува со работа

Последни вести

Фабриката за автомобилски делови, „Маркарт“, утре започнува со производство. Фабриката е изградена во индустриската зона „Караслари“ во Велес, и според најавите се планира да се вработат околу 600 лица.

 

„Маркарт“ е првата поголема странска инвестиција во Велес, која тежи 35 милиони евра.

Македонија е 11-та земја во која се шири бизнисот на семејството „Маркарт“. Со годишен обрт од 700 милиони евра, компанијата која има фабрики во 13 земји спаѓа во групата на брзо- растечки.

Најчитани вести