четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

„Маркарт“ започнува со производство

Фабриката за автомобилски делови, „Маркарт“ започнува со производство.

„Маркарт“ во Велес почнува со работа

„Маркарт“ во Велес почнува со работа

Поврзани вести

Фабриката за автомобилски делови, „Маркарт“ започнува со производство.

Фабриката е изградена во индустриската зона „Караслари“ во Велес, и според најавите се планира да се вработат околу 600 лица.

„Маркарт“ е првата поголема странска инвестиција во Велес, која тежи 35 милиони евра.

Македонија е 11-та земја во која се шири бизнисот на семејството „Маркарт“. Со годишен обрт од 700 милиони евра, компанијата која има фабрики во 13 земји спаѓа во групата на брзо- растечки.

Најчитани вести