Магазин

Марко Чаласан се огласи на Фејсбук

Марко Чаласан се огласи на Фејсбук
Марко Чаласан, 16-годишното чудо од дете, по апелите за помош се огласи преку социјалните мрежи.

Неговата мајка почина по битката со ракот, тој сега живее сам па преку медиумите и социјалните мрежи се апелираше граѓаните и институциите да му помогнат, пред се финансиски на малиот генијалец.

-Најпрвин сакам да ви се заблагодарам на сите за поддршката во ова тешко време, но што се однесува за финансиска помош во моментов сите потреби ми се покриени. Повторно ви благодарам за понудената помош, но моментално се е покриено, пишува Чаласан за Фејсбук.

calasan

За вештините и подвизите на Марко сторија направи дури и CNN, а за него знае целиот свет.