Македонија

Марш против абортусот утре во Скопје

Марш против абортусот утре во Скопје

Под мотото „Живот за бебиња, стоп за абортуси“ утре по повод Светскиот ден на детето ќе биде одржан марш од спомен домот на Мајка Тереза до Порта Македонија.

Четири невладини организации ќе дадат изјави на оваа тема и ќе се приклучат кон маршот.