Спорт

Мартинез јавно го теши Дејвид Мојес

Мартинез јавно го теши Дејвид Мојес

Актуелниот менаџер на Евертон, Роберто Мартинез јавно му даде подршка на сега веќе поранешниот предводник на Манчестер Јунајтед, Дејвид Мојес, и додаде дека искусниот стручњак многу брзо ќе се врати во менаџерските води.

„Не станува збор за убава ситуација, а уште е полошо кога станува збор за менаџер кој има добиено отказ од еден така голем клуб каков што е Манчестер Јунајтед. Сепак, сите го знаеме Дејвид Мојес, знаеме дека веќе е подготвен за новото поглавие во неговата менаџерска кариера, подготвен е за новиот фудбалски предизвик. Станува збор за многу успешен менаџер, за менаџер кој има победнички менталитет и јас сум убеден дека ќе се врати многу послилен, отказот ќе го направи уште посилен,“ изјави шпанскиот стручњак.