Свет

Масакар во мирен град во Канада, изрешетени полицајци

Масакар во мирен град во Канада, изрешетени полицајци

Тројца полицајци се убиени а двајца се ранети во вооружен инциднет што ретко се случува во Канада. Настанот се случи вопровинцијата Њу Брунсвик, на западниот брег на земјата. По сторителот се уште се трага.

Двајца полицајци се здобиле со рани кои не се опасни по живот  и нивната состојба е стабилна.

„Се уште трагаме по човекот кој пукаше,“ изјави претставник на полицијата.

Тој им порача на луѓетто да останат дома и да се заклучат, а другите да се тргнат од таа област.