Економија

Машиновозачите го прекинаа штрајкот

Машиновозачите го прекинаа штрајкот
Воз прегази маж од Батинци

По суспензијата од работа и казните од по 50 отсто од платата, членовите на Независниот синдикат на машинскиот персонал на МЖ Транспорт решил да го прекине штрајкот. Машиновозачите се враќаат на своите работни места.

Независниот синдикат информира дека не се откажува од барањата за зголемување на надоместоците на машиновозачите за ноќна работа и за работа за време на празник и викенд.  Во тек се разговорите за општиот колективен договор за јавниот сектор.