Балкан

Масовна евакуација во Солун поради деактивирање на бомба

Масовна евакуација во Солун поради деактивирање на бомба

Според најавите, бомбата ќе биде деактивирана утре.

Воени експерти ќе се обидат да ја неутрализираат бомбата на местото каде е пронајдена, а оваа операција ќе трае неколку часа.

Евакуацијата ќе почне утре, во шест часот изутрина, а автобуси ќе ги одведат жителите најмалку два километри од радиусот на бомбата. Тие ќе бидат сместени во локалните училишта, стадиони и кафулиња.

Властите ќе го евакуираат и блискиот бегалски камп, каде се наоѓаат околу 450 лица.