Свет

Масовна гробница откриена во Мексико

Масовна гробница откриена во Мексико

Најмалку 28 безживотни тела биле пронајдени на еден ранч во мексиканската држава Вера Круз.

Масовната гробница е откриена за време на воено патролирање во реон каде дејствува наркокартелот Сетас, еден од најозлогласените во Мекиско.

Мексиканските власти имаат откриено масовни гробници со по десетици тела во речиси сите држави во Мексико.