ТОП

Масовна поддршка за собирот на ВМРО-ДПМНЕ од цела Македонија (ФОТО)

Масовна поддршка за собирот на ВМРО-ДПМНЕ од цела Македонија (ФОТО)
Граѓаните од повеќе градови ширум Македонија утрово масовно тргнаа за Скопје.

Сплотено се собираат во родните градови и доаѓаат кон спортскиот центар „Борис Трајковски“ каде денес ќе се одржи голем собир на владејачката партија.

Во неколку автобуси, граѓани на Штип веќе патуваат кон Скопје, со цел да бидат дел од собирот на кој ќе се обрати лидерот на владејачката партија, Никола Груевски.

stip-sobir

Битолчани уште утрово се упатија кон собирот на владејачката партија.

bitola

bitola-avtobusi

И прилепчани масовно тргнаа кон Скопје.

prilep-2

prilep-3

Кавадарчани веејќи македонски знамиња се сплотија во градот и тргнаа кон Скопје.

kavadarci-sobir

 

kavadarci-sobir2

kavadarci-sobir3

На големиот собир на ВМРО-ДПМНЕ, тргнаа и велешани.

veles-3

veles-4

veles-5

veles-2

veles-sobir

На собирот во „Борис Трајковски“ ќе бидат присутни и кичевчани.

kicevo

kicevo2