Магазин

И мажите плачат поради жени

И мажите плачат поради жени

Познато е дека жените плачат почесто и погласно од мажите, Но, сепак, и мажите знаат да пуштат солзи.

Понекогаш на жените им е доволно да гледаат филм со тажен крај и да започнат расправија со мајката или другарката и сфаќаат дека нема што да носат и солзите веќе почнуваат.

Но, едно истражување покажа дека ништо не може толку многу да ги растажи и расплаче како – партнерот.

Во една студија, работена на примерок од две илјади лица, се наведува дека дури три од четири дами најмногу го обвинуваат момчето или сопругот за пролеаните солзи.

Тие притоа тврдат дека на нивните посилни половини тоа не може да им се случи бидејќи се „оперирани“ од плачење, што дополнително ги нервира.

Но, истражувањето покажуваат дека не се во право. Дури 63 отсто од мажите „храбро признале“ дека токму сопругите, девојките или мајките можат најлесно да ги расплачат.