Македонија,Крими хроника

Медицинска сестра присвојувала пари на пациенти

Медицинска сестра присвојувала пари на пациенти

СВР Битола поднесе кривична пријава против Ј.Х.П.(32) од Битола, за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“.

Во ноември и декември 2014 година, во Клиничка болница во Битола – Одделение за физикална медицина и рехабилитација пријавената во својство на медицинска сестра на 10 лица од Битола на кои им биле препишани физикални терапии им изготвила 10 пресметки во износ од 350 денари, а во компјутерската евидеција ги внела на износ од 40 денари за разликата од 3.100 денари ги присвоила за себе.