Македонија,Крими хроника

Мегаскандал во казино: Кривична за поранешни управители, адвокати и судија

Мегаскандал во казино: Кривична за поранешни управители, адвокати и судија

Кривична пријава е поднесена против осум лица за злоупотреба на службената положба и за перење пари. Кривична пријава заработија поранешни управители на казиното Аполонија во Гевгелија, како и управители на Хотелот Југо. Меѓу пријавените се и тројца адвокати и еден судија.

Според полициските информации, од сметките на казиното и хотелот во Гевгелија, поранешните управители за непостоечки услуги платиле близу 4. 200. 000 евра.

Пријавените делувале како огранизирана криминална група

До Основното јавно…