Македонија

Mеѓународни нефролошки денови во МАНУ

Mеѓународни нефролошки денови во МАНУ

Во Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) денеска и утре ќе се одржат Mеѓународни нефролошки денови.

МАНУ го организира настанот во соработка со Македонското здружение за нефрологија, дијализа, трансплантација и вештачки органи, во чест на 75 години од раѓањето на академик Момир Поленаковиќ и 50 години научна работа.