понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Меѓу 270.000 и 280.000 мигранти регистрирани во Баварија во септември

migranti

Последни вести

Министерот за внатрешни работи на германската покраина Баварија, Јоахим Херман денес изјави дека само во месец септември пристигнале меѓу 270 и 280 илјади мигранти.

– Тоа е повеќе отколку сите регистрирани мигранти во Германија во минатата година, додаде министерот.

Баварија е покраината во која најмногу мигранти влегуваат во Германија

Најчитани вести