Македонија

Механизацијата за чистење на снег во Куманово завеана од снег, граѓаните сами го чистат снегот (ФОТО)

Механизацијата за чистење на снег во Куманово завеана од снег, граѓаните сами го чистат снегот (ФОТО)

Граѓаните на Куманово сами го чистат снегот, откако е завеана механизацијата за чистење.

Исто така, има големи проблеми со движењето по улиците и патиштата, особено во неколку населби во градот и селата во општината.

Улиците не се исчистени од снегот во населбите Перо Чичо, Карпош, Доброшане, Зелен Рид, Ајдучка Чешма и други населби.

Големи проблеми со снегот има во населените места Клечовце, Пчиња, Романовце, Умин Дол, Горно Коњаре, Орашац, Табановце, Сопот и Агино Село.

kumanovo

kumanovo2