Свет

Мексико: Убиени 43 лица осомничени за членство во наркокартел

Мексико: Убиени 43 лица осомничени за членство во наркокартел

Владините сили во Мексико во престрелка вчера убија 42 лица кои се осомничени дека биле членови на наркокартел.

 

Владини претставници изјавија дека убиените се членови на картелот „Халиско Нова генерација“.

Истите биле членови на „криминална организација, која дејствувала во државата Халиско“, но се уште не е споменато нејзиното име.