Македонија

Меморијален турнир во мал фудбал во чест на Тоше

Меморијален турнир во мал фудбал во чест на Тоше

По повод роденденот на македонската музичка ѕвезда Тоше Проески, Здружението на Власи стопанственици од Македонија „Мандра“ го организира  меморијален турнир во мал фудбал. Овој турнинр се организира по петти пат.

Во рамки на манифестацијта посетителите ќе имаат можност да ги слушнат звуците од влашкиот, албанскиот и ромскиот фолклор во изведба на повеќе културни уметници.