Спорт

Менаџерот на Јунајтед летна во облаци

Менаџерот на Јунајтед летна во облаци

Дека лесно лета во облаци без да заслужи, најголемиот виновник за очајните резултати на Манчестер Јунајтед,  Дејвид Мојс, покажа и со изјавата дека неговиот тим може да го освои победничкиот пехар во најпрестижното клупско натпреварување, Лигата на шампиони.

„Во зависност од противникот, можно е Манчестер Јунајтед да важи за аутсајдер во 1/4 финалната рунда од Лигата на шампиони. Сепак, јас сум голем оптимист, мислам дека Манчестер Јунајтед може да слави во ова натпреварување, дека го имаме тоа што е потребно, дека го имаме потребниот капацитет. Ако одиграме како што знаеме, ако го искористиме нашиот потенцијал, тогаш можеме да бидеме и повеќе од сериозна пречка за било кој противник во Лигата на шампиони. Се надевам дека ќе успееме, дека можеме да славиме во ова натпреварување”, изјави Мојс.